Om "Marinarkeologi"

Mål  |  Bidra / Publicera  |  CD  |  Tack  |  Omdömen  |  Problem?  |  Karta

och välkommen till "Marinarkeologi". Denna publikation redigeras av Per Åkesson sedan maj 1996, på webben och på CD. Jag är medlem av MAS och håller ett mindre artikelarkiv on-line för MAS' tidskrift.

Syftet är att:

 
Undersökning av Vrouw MariaSidorna representerar ingen organisation och har ingen officiell status. Det är bara jag och författarna till olika texter här, som ansvarar för eventuella fel. De viktigaste sidorna finns i både svensk och engelsk version. Vissa delar finns dessutom på ytterligare ett antal språk.

Telefonnummer i texterna är som man ringer från Sverige.

Länkar till trevliga, välgjorda eller intressanta webbplatser, har jag markerat med en smiley . Det är endast ett personligt omdöme för webbsidorna och inte ett omdöme för den organisation som representeras av webbplatsen!

Länka gärna hit. Använd gärna den breda loggan eller det lilla Vasaskeppet längst ned på denna sida. Men länka helst till startsidan   www.abc.se/~pa/mark/ eller välkomstsidan    www.subarch.info  Underliggande dokumentnamn ändras ibland, eftersom sidorna ständigt förändras.

Varför främst norra Europa?

Marinarkeologi är och ska vara en internationell vetenskap. Just denna webbplats har mest material om norra Europa. Skälet är att Norra Europa är den världsdel jag känner bäst. Om du vill ha mer info om marinarkeologi i världen kan du även söka på annat håll, exempelvis via någon av de länkar som finns i dessa sidor.

Ge bidrag eller kritik!

Tack till alla som bidragit! Och författare till nya bidrag är välkomna! Alla nytillkomna bidrag finns i en särskild lista. Om du har bidrag, kommentarer eller relevant info, på valfritt språk, som du vill ha på webben, sänd ett mail, eller ett brev. Men var god sänd ingen reklam. Ibland är jag bortrest så svar kan dröja.

Om du vill publicera artiklar från dessa sidor, kontakta mig eller respektive författare. Nästan allt material på dessa sidor är upphovsrättsligt skyddat. Artiklar kan skrivas om och anpassas för tryck eller andra media. Med min erfarenhet som journalist och TV-reporter är det ganska enkelt att producera material. Alla jobbförslag tas tacksamt emot, jag behöver tjäna pengar.

CD

Om du vill ha den särskilda CD-ROM-versionen av dessa sidor, kontakta mig. Den är användbar för undervisningsändamål, referens eller på utställningar där internetkoppling skulle bli krånglig, dyr eller långsam. En specialanpassad CD kan tas fram, med fokus på särskilt område enligt önskemål, eller i kombination med annat material. CD:n har producerats med hjälp av Jakob Cederlund (tack!).

Tack

Denna publikation skulle inte vara möjlig utan hjälp. Jag vill tacka:

  1. Dem som bidragit med artiklar. De nämns i listorna över nya artiklar.
  2. Dem som hjälpt med information, kritik och korrläsning, särskilt: Carl Olof Cederlund, Catharina Ingelman-Sundberg, Jon Adams, John S Illsley, medlemmarna i MAS, Åge Skjelborg.
  3. Dem som givit tillstånd att använda upphovsrättsligt skyddat material, särskilt: Vasamuseet, Sjöhistoriska museet, Peter Lögdberg, Sture Hultquist, UNESCO, Dagens Nyheter, Mary Rose Trust, Anders Fransson, Ingemar Lundgren, Axel Nelson.
  4. Dem som givit ekonomiskt stöd, hittills: MAS.
  5. Dem som hjälpt med programmeringslösningar: Anders Nylund och Jakob Cederlund.

Är Marinarkeologi en användbar publikation?

Det beror på vad du letar efter. Här följer några nordiska omdömen. De flesta omdömena och recensionerna kommer från utomnordiska länder. De finns i en särskild lista.

Diverse problem, vanliga frågor, ryska & grekiska

Karta över webbplatsen

Per Åkesson

Nordic Underwater Archaeology
Tack till Marine Information Agency, Ryssland, för denna stilliga logga. Fartygsritningen är av Willem van de Velde


klicka här Åter till huvudmenyn