Musik: Karin Hammar, "Haunted"
        Öbacka         Jazz&Blues
Våra sponsorer 2009
Metropol vår stamlokal
Köpmangatan 11, Härnösand
Medlemskap och entréavgifter
Kontakta oss. Hösprogrammet i praktiskt .pdf-format

Program för hösten 2009

lördag
8 augusti
kl 20.00
18.00 !
på Metropol
Jazzkonsert med elevband och lärarbandet från jazzkursen i Härnösand
Först spelar elevensamblerna och sist lärarbandet med Karin Hammar trombone, Amanda Sedgwik saxofon, Maggi Olin piano, Martin Sjöstedt kontrabas, Daniel Fredriksson trummor, Per Nordgren gitarr, Gustavo Bergelli trumpet och kursledaren Fredrik Norén trumpet.
onsdag
26 augusti
kl 20.00
på Metropol
Linda Gail Lewis
and
the Rockarounds
Linda Gail Lewis piano/sång, Annie Marie Dolan sång, Ingemar Dunker trummor, Jörgen Anderstig gitarr.
Legendaren och rockikonen Jerry Lee Lewis lärde sin yngre syster Linda att spela piano och Linda har sedan skapat sig en alldeles egen karriär som sångerska och pianist. Linda turnerar runt hela världen med sin country/rock/soulbaserade musik.
Förköp på Expert i Härnouml;sand.
OBS! 200 kr för icke medlemmar, 150 kr för medlemmar, 100 kr för icke medlemmar studerande, 60 kr medlemmar studerande.
onsdag
16 september
kl 20.00
på Metropol
Erik Söderlind
featuring Kjell Öman orgel
Erik Söderlind gitarr, Kjell Öman orgel, Martin Sjöstedt kontrabas, Fredrik Lindborg saxofon, Moussa Fadera trummor.
Erik Söderlinds nya CD ”Twist for Jimmy Smith” är en hyllning till Jimmy Smith och vem passar bättre än att spela med på den plattan än vår egen mästare på orgel, Kjell Öman. Erik är en spännande musiker med tydliga musikaliska rötter från Wes Montgomrery, Georg Benson och liknande gitarrhjältar. Erik hörs i många musikaliska sammanhang bland annat i duo-sammanhang med gitarristen Max Schultz. Kjell Öman måste vara en av världens bästa jazzmusiker i hanterandet av en B3 Hammond. Fräsig, svängande orgeljazz garanteras.
onsdag
23 september
kl  20.00
på Metropol
Info här
Jazz&Blues Festival !
Örjan Hultén New Quartet
Örjan Hultén saxofoner, Adam Forkelid piano, Philip Augustsson kontrabas, Peter Danemo trummor.
"Mitt nya band är ett grymt band" säger Örjan Hultén i ett mail. Visst är det musiker av högsta kaliber med i bandet, kreativa pianisten Adam Forkelid, Philip Agustsson spelar med ”alla” och trumslagaren Peter Danemo, med en gedigen meritlista. Örjan ”gammal” Härnösandsbo har vi hört tidigare i olika sammanhang, bland annat med sina egna gränsöverskridande band. Här blir det kvartettjazz av bästa märke.
torsdag
24 september
kl  20.00
på Metropol

Info här
Jazz&Blues Festival!
Claes-Erik Norén and
his All Stars

Claes-Erik Norén klarinett och sång, Gösta Rodling trombon, Fredrik Norén trumpet, Cornelis Vosveld piano, Petter Sjöstedt kontrabas, Ulf Wickberg trummor.
Musikprofilen Claes-Erik Norén, har inför festivalen satt ihop en Härnösandsbaserad grupp, som får en helkväll på Metropol under jazzfestivalen. Claes-Erik har varit verksam i många år i ÖbacJazz & Blues och har ett antal egna grupper som spelar och glatt många lyssnare under årens lopp. I detta ”Allstarband” får vi höra trumpetaren Fredrik Norén spela gladjazz, swing och dixieland, tillsammans med trummisen Ulf Wickberg från Sundsvall och några välkända Härnösandsmusiker.
Annuleras p.g.a. ej beviljat visum! 
fredag
25 september
kl  20.00
på Metropol


kl  21.00 (ca)
på Metropol
Info här
Jazz&Blues Festival!
Josefine Lindstrand BandKristian Brink Quartet
Josefine Lindstrand sång, Jonas Östholm piano, Gunnar Halle trumpet, Fredrik Myhr trummor o. slagverk.
Josefine är årets Jazz i Sverige-artist. Hon är en ung spännande sångerska och låtskrivare som rör sig lika naturligt inom jazz och pop; det handlar mer om förhållningssätt än genrer. Musiken på Jazz i Sverige-cd:n ” There will be stars” beskriver hon som en blandning mellan fransk 60-talscabaret, pop och svensk granskog. Det är enkelt men sofistikerat, texterna är dikter av den amerikanska sekelskiftspoeten Sara Teasdale.
Josefine spelar också piano och sjunger med popartisten Maia Hirasawa, gruppen Sketen bl.a.

Kristian Brink tenorsax, Paul Svanberg trummor, Erik Lindeborg piano, Tobias Grenholm bas.
lördag
26 september
kl 18.00 -- 22.00
på TEATERN

Info här


Sky High

kl 22.00
på Metropol

Sky High

Jazz&Blues Festival!
Nordic !
Vinnarna från SJRs jazztävling för unga grupper.
Nina Ramsby
&
Ludvig Berghe trio

High Coast Jazz Orchestra
saxofonisten Christine Jensen och trumpetaren Ingrid Jensen från USA

Jazz&Blues Festival!
Sky High
NORDIC är ett folkmusikband, men ändå inte. Nordic är ett band som bygger på en enorm experimentlusta, med en vilja att hitta nya uttryck. Med ett stort kunnande inom den svenska folkmusiken finns frihet och lust att använda traditionen på nya sätt. Musiken präglas av ett öppet och lyhört förhållande mellan medlemmarna. Den udda sättningen cello, nyckelharpa och mandolin ger gruppen ett helt eget sound och bidrar till det experimentella uttrycket. I slutändan bildar denna musikaliska väv stundtals filmiska kompositioner fyllda av klanger, rytmer, groove, reggae och improvisation. I december 2008 släpptes gruppens första album ”Metropol”. Vuxen 100:- stud. 50:- Festivalpass gäller.

Jazzfinalen på Fasching kördes förra helgen (22--23 aug.) för 12:e året i rad. Gräddan av unga jazzmusiker i åldrarna 13-19 år deltar och vinnarna håller alltid mycket hög klass. Olika priser delas ut och de svenska ungdomsgrupperna har haft stor lycka på festivaler och klubbar i såväl USA, Sydafrika som i Sverige! Missa inte framtidens unga jazzstjärnor i på besök i Härnösand!. Fri entré !
Nina Ramsby sång/klarinett/kornett, Ludvig Berghe piano, Daniel Fredriksson trummor, Lars Ekman kontrabas.
Nina Ramsby & Ludvig Berhe trio är nog den grupp som har rönt störst uppmärksamhet i Sverige och internationellt under det senaste året. Gruppen har publik i alla läger, jazz-pop-rock intresserade hyllar gruppen för sin gränsöverskridande musik. Vuxen 100:- stud. 50:- Festivalpass gäller.

High Coast Jazz Orchestra med saxofonisten Christine Jensen och trumpetaren Ingrid Jensen från USA, under ledning av Fredrik Norén. Vuxen 100:- stud. 50:- Festivalpass gäller.


Kl. 22.00 (insläpp 21.30) på METROPOL: Clas Yngström & Co!
onsdag

30 september kl 20.00
på Metropol

"In front"
Hasse Bergfors sextett
featuring Dick Oatts
Hasse Bergfors trumpet, Dick Oatts saxofoner, Hans Åkesson saxofoner, Erling Aksdal piano, Björn Alterhag kontrabas, Hermund Nygård trummor.
Producenten på Musik i Västernorrland (Scenkonstbolaget) Göran Sjögren, erbjöd trumpetaren Hasse Bergfors att sätta ihop en egen grupp för en lansering i länet. Det blev norska jazzmusiker av toppklass och en amerikan i världsklass och två mycket kompetenta svenskar i Hasses nya band. Saxofonisten Dick Oatts är en världsmusiker, känd från sin medverkan i legendariska Thad Jones-Mel Lewis Big band och ledare av Vanguard Jazz Orchestra med säte i New York. Dessutom har Dick gästat länsstorbandet High Coast Jazz Orchestra ett otal gånger de senaste åren. MIV
onsdag
7 oktober
kl 20.00
på Metropol

Oscar Schönning
Nils Bergh klarinett, Jonas Östholm piano, Oscar Schönning kontrabas, Sebastian Voegler trummor.
Det här unga gänget har pumpat in nytt blod i den svenska jazzkroppen. En vital, överraskande musik med inslag av pop och mycket annat. Nils Berg är kanske landets mest spännande träblåsare just nu.     PULSSLAG
måndag
12 oktober
kl 20.00
på Metropol
Sven Zetterberg
and
the Rockarounds
Sven Zetterberg sång gitarr, Ingemar Dunker trummor, Tommy Cassemar bas, Micke Finell saxofon, Calle Bricman piano.
Efter vårens succé och önskemål från publiken kör vi ännu en gång med detta häftiga band. Presentation är onödig, köp biljett på förköp och kom gärna i tid!!
Förköp på Expert i Härnösand.
OBS! 200 kr för icke medlemmar, 150 kr för medlemmar, 100 kr för icke medlemmar studerande, 60 kr medlemmar studerande.
onsdag
14 oktober
kl 20.00
på Metropol

Triometrik

Lena Willemark /
/ Mats Öberg
Göran Klinghagen gitarr, Owe Almgren elbas, Terje Sundby trummor.
Göran Klinghagen är en erfaren gitarrist med rötter såväl hos Hendrix och Weather Report, som svensk folkmusik och traditionell jazz.
Lena Willemark sång och fiol, Mats Öberg piano m.m.
Lena Willermark är inte bara folkmusikens okrönta drottning men är också nyfiken på all slags musik. Nyfikenhet är också en bärande ingrediens hos Mats Öberg, denne genommusikaliske person. Med Mats på scenen kan allt hända och det är alltid en glädje att lyssna på honom.
fredag
16 oktober
kl 21.00
på Metropol

BLUESKVÄLL!
Arnesen Blues Band
Thomas Arnesen sång / gitarr, Anders Forsberg klaviatur, Kjell Gustavsson trummor, Björn Lundquist elbas, Andreas Hallkvist B3 hammondorgel.
Sveriges mest kompetenta bluesgitarrist är utan tvekan Thomas Arnesen. Ett meriterat bluesband som spelar ursprunglig sydstatsblues, tung slow-blues såväl som rockig hårdsväng.
onsdag
21 oktober
kl 20.00
på Metropol

Fredrik Lindborg Quartet
Fredrik Lindborg tenorsax, Gustav Lundgren gitarr,, Kenji Rabson kontrabas, Moussa Fadera trummor.
Fredrik är en saxofonist med smittande spelglädje parad med en virtuos teknik och en aldrig sinande energi. Den här kvartettens musik är perfekt att ladda batterierna med inför det stundande höstmörkret
onsdag
28 oktober
kl 20.00
på Metropol

Birgit Lindberg kvartett
Birgit Lindberg piano, Anders Färdahl gitar, Martin Höper kontrabas, Jesper Qviberg trummor.
Birgit Lindberg anställdes som huspianist på legendariska Nalen på 50-talet av Topsy Lindblom. Hon var också med i Nalens elitband och har spelat med en mängd kända jazzmusiker, som t.ex. Gunnar ” Siljabloo” Nilsson, Bosse Wärmell, Benny Bailey m.fl. Numera bor hon i Umeå, efter att i många år varit musiklärare i Lycksele.Nu är det jazz som gäller för Birgit. Hon spelar för fullt med sin kvartett bestående av Stockholmsmusiker av högsta klass.
onsdag
4 november
kl 20.00
på Metropol

Antti Sarpila kvartett
Antti Sarpila klarinett, Kjell Fernström piano, Arne Wilhelmsson kontrabas, Leif ”Gus” Dahlberg trummor.
En helkväll för alla älskare av swingmusik blir det när finska mästerklarinettisten Antti Sarpila gästar Metropol. Extra roligt blir det att höra favoriten Gus Dahlbergs kreativa och spontana trumspel.
onsdag
11 november
kl 21.00
på Metropol
Karin Hammar Quartet
Karin Hammar trombone, Jonas Östholm piano, Tony Overwater kontrabas, Anders Kjellberg trummor.
Trombonisten Karin Hammar går från klarhet till klarhet. Hennes kvartett består av en samling spännande jazzmusiker. Anders Kjellbergs trumspel är av högsta internationella klass och Jonas Östholm bidrar med spännande kreativt spel. Basisten Tony Overwater från Holland blir en ny bekantskap för de flesta. Tony är verksam i Holland och spelar runt om i Europa med sin egen trio och som ”sideman” i många internationella grupper.
onsdag
18 november
kl 20.00
på Metropol

The Other Trio
Jonathan Fritzen piano, Robert Erlandsson kontrabas, Kristian Fredmark trummor.
 The Other Trio har ett brett spektra i sitt eget uttryck med en stark anknytning till den amerikanska traditionen. I repertoaren hittar man mestadels egna kompositioner, men trion drar sig aldrig för att spela en och annan standard. Uttrycket är dynamiskt och gruppen försöker alltid åstadkomma en så akustisk ljudbild som möjligt.    PULSSLAG
lördag
21 november
kl 21.00
på Metropol
BLUESKVÄLL!
Thorbjörn Risager
Blues Band
Thorbjørn Risager vokal o. guitar, Emil Balsgaard piano o. orgel, Svein-Erik Martinsen guitar, Kasper Wagner saxofon, Peter Kehl trompet, Søren Bøjgaard bas, Martin Seidelin trommer.
Dansk blues av världsklass är det utan tvekan när Thorbjörn Risagers Blues Band spelar upp till konsert. Sist bandet spelade på Metropol var det ”lapp på luckan” och stämningen på topp. Thorbjörns sång och det mycket spelglada och skickliga bandet är det många som pratar om än idag.
Förköp: Expert Härnösand samt Metropol spelkvällar.
onsdag
25 november
kl 20.00
på Metropol
Stockholm Jazz Orchestra & sångaren Gavin Minter från Kapstaden i Sydafrika.
Ett av Europas bästa storband på Metropol Härnösand! Vilken storbandsfest! Trångt blir det scenen, men livekänslan blir fantastiskt!
onsdag
2 december
kl 20.00
på Metropol

Avslutningskonsert
Estetiska programmet
Avslutningskonsert med Estetiska programmet under ledning Per Nordgren.

Bevaka vår hemsida för uppdateringar och ev. ändringar

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll
Öbacka Jazz&Blues,  Box 119,   871 23    Härnösand
Telefon: 0611 - 199 49 Mobiltelefon: 070 - 342 87 45
PlusGirokonto nr: 432 45 62 - 0     Organisationsnummer: 888 000 - 5148

Orkesterjournalen   DIG-jazz

Lira Musikmagasin med specialrabatt!

Teaterns program   Härnösands Filmstudio     Jazzmusiklänkar    
Kontakta   webmaster eller styrelsen
Besök också: WEBER KVARTETTEN   BARFOTA JAZZMEN   LENA STOMPERS

Du är besökare nr:     sedan april 2009.

Senast ändrad 2009-11-09