Musik: Claes Jansson
        Öbacka       Jazz&Blues
Våra sponsorer 2008
Metropol vår stamlokal
Köpmangatan 11, Härnösand
Medlemskap och entréavgifter
vårprogrammet i .pdf-format

Program för våren 2009

måndag
12 januari
kl 19.30
på Metropol

Observera tiden! 19.30 BLUESKVÄLL!
Sven Zetterberg
and the Rockarounds
Sven Zetterberg sång gitarr, Micke Finell saxofoner, Tommy Cassemar bas, Ingemar Dunker trummor, Calle Brickman piano.
Blues-och Soulmästaren Sven Zetterberg är ute på en lång Sverigeturné med bandet Rockarounds och spelar blues och rock för hela slanten. Saxofonisten Micke Finell från the Refresments, Tommy Cassemar och Ingemar Dunker har spelat med de flesta. Pianisten Calle Brickman är en yngling nyss fyllda 18 år och har redan fått Charlie Normans stipendium, raskt marscherat!
Förköp Expert Härnösand
Biljettpriser: 200 kr, 150 kr [medlem], Stud. ungdom: 100 kr, 60 kr [medlem]
onsdag
28 januari
kl 20.00
på Metropol

Sofia Jannok
&
The Peter Tikkanen trio
Sofia Jannok sång, Peter Tikkanen piano, Tobias Helén kontrabas, Johan Englund trummor & slagverk.
Sångerskan Sofia Jannok är en förnyare av den samiska musiktraditionen och hennes musik har inslag av både jazz, pop och visa. Men de lappländska vidderna finns alltid där. Trots sin ungdom har hon hunnit med flera album och uppträder runt om i världen, bl.a. på Pekings Jazzfestival.
lördag
31 januari
kl  21.00
på Metropol

BLUESKVÄLL!
Bottlenec John Band
Johan “Bottleneck John’ Eliasson sång o. gitarr, Stefan Swén munspel, Mattias Nordqvist piano, Mattias Olofsson, slagverk o. cajón
Bottlenec John spelade för drygt ett år sedan på Metropol och publiken var överförtjusta över Johans fantastiska sångförmåga och det mycket kompetenta bandet.
Förköp Expert i Härnösand.
Ej medl 150:- medl 100:- Stud ej medl 100:- medl 50:-
onsdag
4 februari
kl 20.00
på Metropol

Lasse Törnqvist
All Stars
Lars Törnqvist kornett, Dicken Hedrenius trombone, Klas Lindquist altsaxofon o. klarinett, Erik Söderlind gitarr, Patrik Boman kontrabas, Jesper Kviberg trummor.
Musiken som spelas är tidlös swing och mainstreamjazz. Tidigare har vi hört Lars Törnkvist med sitt lilla band Sweet Jazz trio spela intim kammarjazz. Här kommer han med ett mera traditionellt band bestående av tre blåsare och komp.
Förband kl 19.00-19.45 Syyking Sextett En sextett musikstuderande från Birka folkhögskolas jazzlinje i Östersund spelar som förband.
fredag
13 februari
kl 20.00
på Metropol

Etienne Mbappé
’Su La Také’
Etienne Mbappé bas o. sång, Clement Janinet violin, Cate Petit sång, Cedric Baud gitarr, Jon Grandcamp trummor.
Basfenomenet, sångaren och världsmusikanten Etienne Mbappe från Kamerun kommer till Härnösand på ett kärt återbesök. Vilken succé det var senast han spelade i H-sand! Etienne är en fantastisk basist och är efterfrågad av många. Senast spelade han med gruppen Steps Ahead på jazzfestivalen i Umeå. Lite kuriosa: Etinne medverkade på legenden Ray Charles sista skiva.
Förköp Expert i Härnösand.
Ej medl 150:- medl 100:- Stud ej medl 100:- medl 50:-
onsdag
18 februari
kl 20.00
på Metropol

Karolina Vucidolac
&
The Nosso Trio
Karolina Vucidolac, sång, Nelson Faria gitarr, Ney Concecao bas, Kiko Freitas trummor.
Fräsande brasiliansk afton med en trio fantastiska elitmusiker från Brasilien kryddat med sångerskan Karolina Vucidolac. Karolina har verkligen lyckats fånga den brasilianska musiken i sin sång. Hon har varit långa perioder i Brasilien allt för att lära sig musiken på plats. Otroliga trumslagaren Kiko Freitas är bara han värd ett besök på jazzklubben denna kväll.
fredag
20 februari
kl 20.00
på Metropol

Andra Generationen
Teddy Paunkoski gitarr o. sång, Vlatko Ancevski dragspel, synth o. sång, Mats Nilsson altsax o. sång, Otis Sandsjö altsax, Vlatko Gicarevski bas o. sång Stevan Tomulevski trummor.
Balkanmusik med fullt ös. Det är fest när Andra Generationen spelar! De har hitlåtar som Kebabpizza Slivovitza och kan t.o.m hotta upp, "Du gamla Du fria". Ni som upplevde Andra Generationen på Urkult för ett par år sen vet vad vi pratar om.
onsdag
25 februari
kl 20.00
på Metropol

Madeleine Östlund
”So It Sings”
Madeleine Östlund, sång, Adam Forkelid piano, Pär-Ola Landin, kontrabas, Calle Rasmusson trummor, Anders Åstrand, marimba, Johan Öijen gitarr, Klas Thoresson saxofoner.
Madeleine sjunger med en underbar lätthet och närvaro och förvaltar traditionen från Sarah Vaughan & Co. Musik bl.a. av Charles Mingus, Oscar Brown Jr och egna låtar. Madeleine har ett gäng lysande musiker med sig i bandet.
lördag
28 februari
kl 21.00
på Metropol

BLUESKVÄLL!
Sharpnotes
Verner Westlund sång, John Bernström gitarr, Mattias Lindström keyboard, Carl Greder bas, Magnus Olsson trummor.
Sharpnotes är ett ungt svängigt bluesband från Stockholm/Uppsala. Sedan starten 2006 har deras varierade blues, rhytm´n blues och soul med influenser från bl.a. Rolling Stones, Howlin´ Wolf och Ray Charles blivit mycket uppskattat bland kritiker och lyssnare.
Förköp Expert i Härnösand.
Ej medl 150:- medl 100:- Stud ej medl 100:- medl 50:-
onsdag
4 mars
kl 20.00
på Metropol

Johan Hörlén
”Finnish Collection”
Johan Hörlén alt- o. sopransaxofon, Severi Pyysalo vibrafon, Gustav Lundgren gitarr, Jussi Lethonen trummor, Timo Hirvonen bas.
Johan Hörlén är utan tvekan en av svensk jazz bästa saxofonister med en alldeles egen profil. Melodisk, fulländad teknik och med en spel som är fritt från klichéer. En trio spännande finska musiker ingår i kvartetten med världsmusikanten Severi Pyysalo, vars vibrafon har hörts på en mängd amerikanska skivinspelningar. Jussi och Timo har vi bland annat hört med Stockholm Jazz Orchestra och Norrbotten Big Band.
onsdag
11 mars
kl 20.00
på Metropol

Sinne Eeg,
Rosendal, Earle
&
Templeton
Sinne Eeg Sinne Eeg sång, Peter Rosendal piano, Graig Earle kontrabas, Janus Templeton trummor.
Sångerskan Sinne Eeg, vald till 2008 års danska jazzsångerska är en ny bekantskap för den svenska publiken. Förebilder är sångerskor, som Sarah Vaughan och Nancy Wilson. Sydsvenskans Alexander Agrell skriver: ”Eeg har en förbluffande teknik, täckning för alla toner hon tar, genuin jazzkänsla, ett ovanligt stort röstomfång. Pianisten Peter Rosendal blev vald till 2008 års danska jazzmusiker.
onsdag
18 mars
kl 20.00
på Metropol

Fredar
Daniel Fredar piano, Henrik Gad altsaxofon, Thomas Markusson kontrabas,
Jon-Erik Björänge trummor.

Ungdomliga gruppen Fredar från Göteborg är utvald av Svenska Jazzriksförbundet som Pulsslagsgrupp. Pianisten Daniel Fredar, musikalisk motor för gruppen, är en uttrycksfull pianist och en melodisk och lyhört kompositör. Saxofonisten Henrik Gad, (uppväxt i Härnösand).Thomas Markusson och Jon-Erik Björänge tillhör den yppersta eliten ur det unga svenska jazzgardet.
fredag
20 mars
kl 21.00
på Metropol

BLUESKVÄLL!
Micke Mojo Blues Band
Micke "Mojo" Nilsson sång, gitarr, Per Stålhandske orgel, Lars Ericsson bas, Thomas Bodström trummor.
En härlig blueskväll med mycket duktiga sångaren och gitarristen Micko Mojo från Östersund, är att förvänta sig. Det är ett mycket tajt, välspelande bluesband vi kommer att få höra. Micko Mojo Bluesband kommer från Jämtland och är ett av Norrlands absoluta bästa bluesband med stor scennärvaro och är ett häftigt liveband.
onsdag
25 mars
kl 20.00
på Metropol

The Best of Ray Charles with Claes Janssons sextet
Claes Jansson sång, Claes Crona piano, Mårten Lundgren trumpet, Mimmi Hammar trombone, Klas Thorsson tenorsax, Hans Backenroth kontrabas, Mats Engström trummor.
Det blir en helkväll för alla älskare av Ray Charles musik. Och vem passar bättre att sjunga det bästa ur legendarens musik än Claes Jansson. Claes är en formidabel sångare i den traditionen. Claes Jansson har ”kryddat” det hela med ett gäng svenska jazzmusiker av rang. Kom i tid till denna kväll!
Förköp Expert i Härnösand.
Ej medl 200:- medl 150:- Stud ej medl 100:- medl 60:-
onsdag
1 april
kl 20.00
på Metropol


kl 19.30 Förband
Klas Lindquist Nonette
Klas Lindquist, saxofon, träblås, Robert Nordmark, saxofon, träblås, Fredrik Lindborg, saxofon, träblås, Karl Olandersson, trumpet, Nils Janson, trumpet, Magnus Wiklund, trombon,Petter Carlsson, valthorn, althorn, piano, Kenji Rabson, kontrabas, Daniel Fredriksson, trummor.
2005 vann Klas Lindquist ”Golden Sax” priset utdelad av Arne Domnerus och några månader senare blev han Alice Babs Award stipendiat. 2006 vann han en internationell tävling i arrangering och komposition, skrivet för storband. Han är också utbildad på Musikhögskolan i Stockholm i arrangering och komposition. Nonetten som är ett mindre storband innehåller en rad lysande unga jazzsolister. Musiken är lättlyssnat och har sina rötter i jazztraditionen.

fredag
3 april
kl 21.00
på Metropol

kl 19.30
Förband

BLUESKVÄLL!
Erja Lyytinen
”The Blues Lady from Finland”

Förband - BLUES
Erja Lyytinen gitarr, slide, sång, Davide Floreno rythm gitarr, Tiro Kautto bas, Rami Eskelinen trummor.
Det här blir nog den mest spännande blueskonserten som har hållits på Metropol i Härnösand. ”The Blues Lady from Finland” Erja Lyytinen, enastående bluesgitarrist och sångerska gör en Sverigeturné. Erja är en internationell artist med turnéer i USA och Europa bakom sig. Nu kommer hon på allvar att erövra Sverige, det är helt klart! Erja är musiker av hög kaliber, 7 års studier på Sibeliusakademin på violin, innan gitarren och bluesen tog över helt.
Förköp Expert i Härnösand.
Ej medl 150:- medl 100:- Stud ej medl 100:- medl 50:-
Bluesband från Estetiska programmet, spelar kl. 19.30 - ca 20.30
onsdag
15 april
kl 20.00
på Metropol

Linus Lindblom kvartett
Linus Lindblom tenorsaxofon, Nils Jansson trumpet, Nils Ölmedal, bas, Christopher Cantillo, trummor.
Saxofonisten Linus Lindblom bördig från Bollnäs fick Jazzradions pris som årets nykomling. Linus är lysande improvisatör med en klart personlig klang och uttryck. Hans saxofon har en lätt och vacker ton med en doft av Hälsinglands tallskogar. Trumpetaren Nils Jansson har nyligen kommit ut med en lovprisad egen CD med egen kvartett.

onsdag
22 april
kl 20.00
på Metropol

Lisen Rylander ”The Splendor”
Lisen Rylander saxofoner, Fabian Kallerdahl, Josef Kallerdahl kontrabas, Lars ”Lade” Källfelt trummor.
Lisen Rylander tillhör den nya generationen kvinnliga jazzmusiker som kommer på bred front. Den fabulösa pianisten Fabian Kallerdahl har gästat jazzklubben förut och detsamma gäller brodern Josef.
Pulsslag

onsdag
6 maj
kl 20.00
på Metropol

Vågmannens Storband
Avslutning med Vågmannens Storband under ledning av Janne Magnefors och Björn Hedström.
Entré vuxna 50:- ungdomar gratis.

Bevaka vår hemsida för uppdateringar och ev. ändringar

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll
Öbacka Jazz&Blues,  Box 119,   871 23    Härnösand
PlusGirokonto nr: 432 45 62 - 0     Organisationsnummer: 888 000 - 5148

Orkesterjournalen   DIG-jazz

Lira Musikmagasin med specialrabatt!

Teaterns program   Härnösands Filmstudio     Jazzmusiklänkar    
Kontakta   webmaster eller styrelsen
Besök också: WEBER KVARTETTEN   BARFOTA JAZZMEN   LENA STOMPERS

Du är besökare nr:     sedan juni 2008.

Senast ändrad 2009-03-23