Medlemsformaner

Ingår i medlemskapet

• Rabatter på tidskrifter

• E-postadress

• Egen webbplats

• Parkera domän

• Unixkonto

• ABCKOM

• Tillgång till ABC-Webben

Med mera...

Medlemsförmåner

När man tänker på allt man får genom att vara medlem i ABC-klubben är det egentligen konstigt att det inte kostar mer.

Rabatt på datortidskrifter

Medlemskapet ger 25% rabatt på datortidskrifter från
Egmont Tidskrifter AB och IDG.

Personlig e-postadress

Som standard får du två adresser. Dels medlemsnummer@abc.se och dels fornamn.efternamn@abc.se. Möjligheter finns givetvis också att beställa egna alias till adressen.

Din post hämtar du via POP- eller IMAP med vanliga e-postprogram, via vår webmail eller direkt på klubbens servrar med Pine eller något annat Unix-program.

För att sända e-post använder du SMTP AUTH eller din Internetleverantörs SMTP-server.

Egen webbplats på våra servrar

Om du vill kan du lägga upp en egen webbplats på någon av våra servrar. Vi kör två Webservrar, Apache (Linux) och MS IIS (Windows). För dig som behöver finns stöd för bl.a. PHP, CGI, ASP och MySQL.

Parkera egen domän hos klubben

För dig som har eller skaffar en egen domän finns möjligheten att parkera den hos oss. Det innebär att du har din domän någonstans i vårt system och att den är registrerad i våra DNS-servrar.

Skalkonto i klubbens UNIX-system

Alla medlemmar får inloggningsuppgifter till vårt UNIX-system och ett eget hembibliotek att lägga sin filer i. Eftersom vi kör flera olika UNIX-miljöer får du möjlighet att köra dina applikationer i skilda UNIX-system. Vi har inte lagt några begränsningar på hur mycket utrymme du får belägga (det finns så det räcker), men vi vill att du säger till om du behöver mer än några GB.

Konto kan du naturligtvis också få i klubbens Windowsserver. Det måste du dock begära särskilt. Unixkontot får du som standard.

Vårt konferenssystem ABCKOM

Det är här det mesta av aktiviteten inom klubben pågår. ABCKOM är indelad i ett sextiotal "möten", det vill säga ämnesområden för diskussioner, frågor och meningsutbyten. De flesta handlar om datorer och datoranvändning, men det finns också mer allmänna möten om livets olika skiften och inslag.

Du loggar in på olika sätt beroende på vilket operativsystem du använder. För Windows finns till exempel WinLMSG som är en smidig off- och onlineläsare. Mac- och Linux-användare använder i stället WebKOM eller WebLMSG som båda är webbaserade klienter.

Tillgång till ABC-Webben

Vi skulle önska att vi kunde visa dig allt det fina som finns på vårt intranät ABC-Webben. Då skulle du precis som vi andra snabbt konstatera att de tips, lektioner, instruktioner, guider och annat som finns där mer än väl räcker för att motivera hela medlemsavgiften.

Nu får du tyvärr vänta med att upptäcka det tills att du har blivit medlem. Men som man brukar säga – den som väntar på något gott...

Diverse andra roliga saker