Om Per Åkesson

Jag är redaktör och ansvarig utgivare för webbplatsen Marinarkeologi. Mer info om de sidorna.

Jag är amatörmarinarkeolog och började med dykning i Västerviks Sportdykarklubb (WDSK) 1977-78, inspirerad av Cousteau. När jag dyker har jag Poseidon torrdräkt och Divex regulator. Jag tycker att Divex är lättandad på lite större djup. För info om sportdykning kan du kontakta Svenska Sportdykarförbundet.

SPA fieldwork 1999

med våtdräkt i varmare vatten

Jag bor i Stockholm och är eller har varit någorlunda aktiv i klubbarna Swedivers och Bromma Caviar. När jag behöver dykprylar, vänder jag mig ofta till Peters sjöentreprenad. Jag har A-cert, är CMAS * dykinstruktör och har australiskt yrkescert. Behöver din klubb en instruktör?

Jag har studerat marinarkeologi, språk, datavetenskap och journalistik. Är medlem i Marinarkeologiska sällskapet och stödmedlem i Stiftelsen Marinhistorik samt P2 Svenskt Vrakskydd.

1993 sökte jag vrak i Estland. 1996 seglade jag på repliken av ett medeltida fartyg. 1997 grävde jag ut vrak i Polen. 1998 deltog jag i expedition Pandora. För att komma med på Pandora tog jag australiskt yrkescert AS2815 hos Dive Bell (tack Colin & Peter). 1999 deltog jag i vraksökning i Bretagne och utgrävning i Portugal.

För det mesta försörjer jag mig som lärare, översättare och journalist. Under våren 2002 var jag reporter på SVT, vilket var mycket trevligt.

Jag kan kontaktas bl a via e-post:

Fler sätt att kontakta mig.

rev apr -10


till min dyksida Till huvudsidan till mina privata sidor