Ossobuco alla milanese


För ungefär 6 pers.

Detta behövs:

Gremolata:

Gör så här:

  1. Skala och skär morötter, selleri, lök och vitlök i små tärningar.
  2. Smält matfettet i en gryta på medelstark värme.
  3. Rör ner grönsakstärningarna och låt dem fräsa tills de fått lite färg.
  4. Ta av grytan från värmen.
  5. Bind om läggskivorna.
  6. Salta och peppra och vänd i mjöl.
  7. Bryn köttet ljusbrunt på båda sidor i olivolja i en stekpanna.
  8. Flytta över och lägg ovanpå grönsakerna i grytan.
  9. Häll bort oljan från stekpannan.
  10. Koka ur pannan med det vita vinet och låt koka tills det återstår 4-6 msk av vätskan.
  11. Sätt ugnen på 175 grader.
  12. Skålla och skala tomaterna.
  13. Dela dem och kärna ur dem.
  14. Skär fruktköttet smått.
  15. Grovhacka persiljan, både blad och stjälkar.
  16. Späd stekskyn med buljongen.
  17. Lägg i persiljan, timjan, oregano, lagerbladen och de hackade tomaterna.
  18. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  19. Häll såsen över köttet.
  20. Koka upp grytan ovanpå spisen, lägg på locket.
  21. Ställ in i ugnen.
  22. Låt sjuda 2-3 timmar.
  23. Häll lite buljong över läggskivorna varje halvtimme.
  24. Gör i ordning gremolatan:
  25. Tvätta citronerna.
  26. Riv av det gula skalet.
  27. Finhacka persiljan och skär vitlöken smått.
  28. Blanda alltsammans, spara i en skål till senare...
  29. Flytta över de möra köttskivorna till ett serveringsfat.
  30. Klipp bort snörena runt köttet.
  31. Häll grönsakerna och såsen ovanpå.
  32. Strö till sist gremolatan över alltihopa.
  33. Servera! Gärna tillsammans med en riktig italiensk risotto!


Tillbaka till receptlistan
Kommantarer? Hur smakade det?