Jambalaya


För ungefär 4 pers.

Detta behövs:



Gör så här:

  1. Hacka löken, hälften av persiljan, bleksellerin och baconet grovt.
  2. Finhacka vitlöken.
  3. Värm matoljan i en rymlig steggryta och lägg i hacket.
  4. Låt det hela fräsa i 10-15 min. på svag värme.
  5. Tillsätt krossade tomaterna, alla kryddorna och saften från limefrukten.
  6. Tillsät fläskköttet i lagon munstora bitar.
  7. Låt nu allt detta sjuda i ca 20 min.
  8. Häll i den skurna korven, riset och vattnet.
  9. Rör om allt väl så det blandas ordentligt.
  10. Lägg på locket.
  11. Koka i ca 20 min. på svag värme.
  12. Smaka av under tiden.
  13. Servera direkt ur grytan eller på ett uppvärmt serveringsfat.



Tillbaka till receptlistan
Kommantarer? Hur smakade det?