Boeuf bourguignon


För ungefär 4 pers.

Detta behövs:



Gör så här:

  1. Skär fläsket i tunna skivor.
  2. Ansa morötterna och skiva mycket tunt.
  3. Skala och hacka lökarna.
  4. Ansa champinjonerna och skiva dem.
  5. Skär nötköttet längst med fibrerna i fingertjocka skivor.
  6. Bred ut hälften av fläsket i en tjockbottnad stekgryta.
  7. Fördela hälften av morotsskivorna och lökhacket ovanpå.
  8. Lägg sedan i hälften av köttskivorna.
  9. Salta och peppra.
  10. Pressa på en vitlöksklyfta.
  11. Repetera punkt 6.--10. med det som är kvar.
  12. Häll på konjak och rödvin.
  13. Lägg på locket och se till att det sluter tätt.
  14. Tillaga på lägsta värme på spisen i 4-5 timmar.
  15. Köttet blir mycket mört av den mycket skonsamma tillagningen.
  16. Servera i grytan och lyft av locket först vid bordet.



Tillbaka till receptlistan
Kommantarer? Hur smakade det?