Skip to: Site menu | Main content

Jag blev medlem i ABC-Klubben 1996, det var första året klubben erbjöd sina medlemmar internetanlutning och möjlighet till egen hemsida. Under årens lopp har jag fått mycket hjälp och tips genom klubbens konferanssystem ABCKOM och i klubblokalen i Alvik. Klubbkontot har jag i första hand använt som labbplats.

Engagemang och projekt

Här har jag samlat information med länkar till webplatser som jag på något sätt är inblandad i. Vissa har jag som stöd till försörjningen andra speglar mina intressen, en del är avstannade projekt annat är under uppbyggnad. Kreativiteten och engagemanget går i vågor...

Webben.net

Livet på webben Här finns många bra tjänster för internet samlade, de flesta gratis att använda. T.ex.:

varmeverket.se

Ett ganska svårdefinierat projekt som bl.a. omfattar dynamiskt spegling av webbaserat innehåll.

ArtPour Publications

Ett litet förlag som även har deltagit i flera konstprojekt i Stockholm. Förlaget gav 2009 ut diktsamlingen Blomstertjuven av Marie Odenstrand.

Crucial Point

Konsultbolag inom kultur och IT Företaget drev under 90-talet galleriverksamhet på Västmannagatan, Riddargatan och Sven Vintappares gränd i Stockholm.

Hallonplantor.se

En hemsida om hallonodling som drivs av Ingeborg och Herbert Arvidsson i Harplinge. Herbert har under många år levererat virusfria och ekologiskt odlade hallonplantor till sveriges handelsträdgårdar och anses som sveriges mest erfarna och kunnigaste inom hallonodling. Han har även tagit fram flera egna sorter, såsom:

För några år sedan avslöjade Herbert fusket i många plantskolor. Hallonplantorna märktes om och såldes som andra sorter - ...sorter som folk vill ha.... Information om detta finns på hemsidan.

Internetregistret.se

Ett länkregister där man kostnadsfritt listar sin egen eller någon annan intressant hemsida Registret är överskådligt och indelat i kategorier.

Jukebox.se

Företaget som köper, säljer, servar och hyr ut jukeboxar Under 90-talet Stockholms största utställningsbolag som samarbetade med pubar och kaféer från Södertälje till Uppsala. Tyvärr tog Svenska Spels lansering av Jack Vegas i det närmaste död på jukeboxepoken i Sverige och utställnings-verksamheten hos jukebox.se är nu nedlagd. Enligt mig gick ett stycke kultur i graven.

Konstprojekt no.100022

"Political Art, today?" - Art Window Project - Stockholm 1993-94 Här finns bilder från konstprojektet no.100022 i G:a Stan i Stockholm. Projektet finansierades av Crucial Point AB. Under två år deltog 36 konstnärer från England, Frankrike, Holland, Ireland, Mexico, Polen, Tyskland och USA. Något av det roligaste (och förmodligen det mest kostsamma) jag varit med om att genomföra!

Snigelfri.se

Biologisk bekämpning av mördarsnigeln (spansk skogssnigel) Här finns information samlad om biologisk bekämpning av mördarsnigeln med hjälp av rundmaskar, s.k. nematoder. Produkten heter Nemaslug och blev godkänd i Sverige av kemikalieinspektionen 2008. På hemsidan kan man beställa Nemaslug direkt från generalagenten i Sverige.