"Senaste" nytt:

Har du några nyheter att dela med dig av?
Har du några nya fynd eller bättre information än jag har?
Skriv till mig: cc-news@steamboat-willie.com
2003 - 31 Oktober - Julkampanjen
Såg i dag den första flaskan i årets julkampanj. Titeln verkar vara "Julens Små Hjältar med Coca-Cola". Mer info på: http://jul.coca-cola.se/ Där kan man tävla och vinna mobiltelefonpriser.
2003 - September - Erbjudande och Pet.
2003 - Juni - Vanilla Coke med sommarkampanj.
2003 - Maj - Burger King "Dream Float"
Burger King har en kampanj på vissa restauranger. För 22 kronor så får man en grön bägare - nästan likadan som decemberbägaren - med "Dream Float" i. En "Dream Float" är en Fanta, Coca-Cola eller Sprite med vaniljglass. De gröna bägarna är till förveckling likadana som bägarna som kom i december 2002, men det är småskillnader såsom placeringen av texten på locken och texten på undersidan av bägaren som skiljer. Finns inte på alla Burger King. Jag har bara sett det på Burger King-restaurangen i Kista galleria utanför Stockholm.
2003 - Maj - Sommarkampanj "Den bästa sommaren med Coca-Cola"
5:e Maj - 17 Augusti. Årets sommarkampanj är ett sammelsurium av Koder och telefonnummer. Två koder i de flesta flaskorna. Kod 1: Ringer man först in till en telefonsvarare. Sedan SMS:as den in för att man skall kunna få priser. Priserna är Kylväska, Radio och fotboll - samtliga med Coca-Cola logo på. Kod 2: går man till http://www.redzone.nu och knappar in för att få en sorts "krediter" som man sedan kan spela on-line spel för och vinna priser. De flesta flaskorna har två koder på insidan av etiketten. I början av sommaren kom flaskor med enbart redzone.nu och de har följaktligen bara en kod på etiketten.
2003 - April - Vanilla Coke byter utseende.
50 cl pet Vanilla Coke har bytt utseende. Den har fått en vaniljfärgad (gul) kork och etiketten har tappat texten "Limited Edition". Enligt uppgift så byttes korkens färg för att det skall vara lättare att skilja förpackningen från vanlig Coca-Cola i affärerna. Hittills så har jag dock bara sett förändringen på 50cl Pet.
2003 - Mars/April - Ny logo på flaskor och burkar.
Den nya logon har kommit och slagit igenom på alla förpackningar. Det är den I USA beslutade nya logon. Burken är mer metallblank än tidigare.
2003 - Mars - Jubileumskampanj/flaska
Coca-Cola i Sverige firar 50 årsjubileum. Därav en Jubileumsflaska. Den egentliga kampanjen går ut på att man får en flaska på köpet om man köper 3 x 1,5 liter Pet. Vissa butiker säljer dock flaskan separat i stället. "Värde 25 kr." uppges i reklamen i butikerna.
Flaskan är en tysk standardflaska och troligen tappad i Tyskland. [Bild] Kapsylen har svensk text "Jubileumsflaska". [Bild]
Flaskorna kommer på tyska pappersflak om 24 st. Ingen pant.
2003 - Februari - Ny förpackningsstorlek?
1L pet-flaska med Coca-Cola finns i vissa Konsumbutiker i Stockholmsområdet. Har bara sett denna på Konsum. Flaskorna är på 1L pet med Svensk och Norsk text. Pant angiven både för Sverige och Norge.
2002 - December 15 - Burger King, ny bägare!
Upptäckte i dag att man man får en grön genomsynlig bägare om man köper ett supermeal (+ 5 kronor) på Burger King (0,57 l i stället för 0,5 l i pappmuggarna). Finns på [Bild]
2002 - November 11 - Vanilla Coke [Bild]
Enligt reklamfilmerna på TV så skall Vanilla Coke finnas att köpa i svenska affärer i dag.
2002 - November 10 - Jul-Cola - parallellimport!
I dag såg jag att Slovakisk 2L Jul-Coca-Cola fanns att köpa i Kista.
Finns även i t.ex. Sollentuna och Skärholmen.
2002 - November 1 - "Vinn din önskejul med Coca Cola"
I dag såg jag första flaskan i den nya kampanjen.
"Köp en Coca-Cola® eller Coca-Cola light® flaska med julmärkt kork, ring 0718 -580 80 från mobil- eller tonvalstelefon och knappa in numret från undersidan av korken (2.50 kr/samtal). Är det ett lyckonummer får du svara på fem kunskapsfrågor och kan vinna vinterpriser." [Bild]
2002 - November 1 - Vanilla Coke [Bild]
I dag är det premiär för Vanilla Coke i Sverige... Som tredje eller fjärde landet utanför USA. Jag har sett burkar i tidningarna, men inga flaskor ännu och inte sett någon burk i affärerna.
2002 - Oktober - Tysk Fotbollskampanj.
Parallellimporten är stor och verkar frodas än mer.
2002 - September - Sommarkampanj.
Nu har sommarkampanjen slutat, och flaskorna har återgått till en mer neutral design.
2002 - Augusti - Sommarkampanj, kort, mm.
2002 - Juli - Sommarkampanj, bägare.
2002 - Juni - "Let the Music Move you" [Bild]
Ny kampanj - "Let The Music Move you". Samla tolv korkar från PET-flaskor och byt ut mot en CD-skiva hos GEAB the Phone House. Samla två streckkoder och tävla om konsertresor på www.coca-cola.se Det finns fyra stycken olika CD-skivor att få tag i. Först till kvarn. [Bild]
Kampanjen gäller 10/6 - 15/9 2002.
Nya etiketter på alla PET-flaskor.  Korkarna har en cola-drickande sol. [Bild]
2002 - Maj (?)
Burger King har börjat sälja milkshake med Coca-Cola-smak.