Tallriksmodellen
Tallriksmodellen hjälper dig att få rätt balans på lunchen och middagen. Enkelt, fyll tallriken så här:
  • En dryg tredjedel med potatis, ris, pasta, couscous eller nudlar
  • En dryg tredjedel med grönsaker eller rotfrukter
  • Kött, fisk, ägg eller vegetariskt alternativ (bönor, linser eller kikärter) i utrymmet som blir över
Ta en bit bröd och avsluta med färsk frukt. Drick vatten till maten. Mjölk passar bäst till frukost och mellanmål.
Tallriksmodell för dig som har stor övervikt och vill välja den lite smalare varianten. Enkelt, fyll tallriken så här:
  • Fyll halva din tallrik med grönsaker, rotfrukter och frukt. Nu har du halva tallriken kvar. Den halvan delar du upp i två lika stora delar
  • På den ena delen, en fjärdedel av tallriken, lägger du potatis, ris, pasta eller bröd
  • På den andra fjärdedelen lägger du kött eller fisk eller ägg.