Channell Alicia Eva Jönsson

Annandag Påsk, den 13 april, 1998.

Dopet förrättades av prästen Maria Widermark.

Klicka på bilderna
för att förstora
Channell bars till dopet av gudmor Jana Franzén (Robins syster) följt av föräldrarna Robin Asp och Magnus Jönsson. Farbror Anders är fadder.
S:t Pauli kyrka ligger mycket vackert på Kungsgatan som går parallellt med Drottningatan. Tyvärr har länsstyrelsen fått breda ut sig i två kvarter varav det ena tog platsen för två stora 7-manna fotbollplaner.

Kyrkan byggdes år 1882. Arkitekt var den framstående Emil Langlet (1824-1898) som också var medlem av Svenska Akademin.

 Hans ambition var att skapa en kyrka, där menigheten kunde samlas runt predikanten. Detta skulle vara utmärkande för en luthersk gudstjänst. För den skull lät han bygga kyrkan sexkantig. Kyrkan har ett huvudtorn i mitten och 12 små torn. Konstruktionen uppbäres av tolv pelare. Ett rum gränsande till huvudéntren användes som väntrum vid dop och vigsel. De pompösa lamporna anskaffades 1915 och är tillverkade i Malmö. Kyrkan är målad i lätta pastellfärger. De målade dekorationerna runt väggarna föreställer tyger från ett gammalt tabernakel, med bokstäverna "A" och "O", alfa och omega. 
Altaruppsatsen målades av professor Mårten Winge (1825-1896). De centrala delarna av det föreställer Kristi förklaring. Den vänstra delen föreställer Johannes döparen och den högra aposteln Paulus. De målade glasfönstren utfördes på 1950-talet av Ralph Viktor Bergholz. De föreställer scener ur Apostlagärningarna.
Efter dopet bar det av till Oxie där vi åt och hade mycket trevligt. Oxie har rika traditioner ända från stenåldern. Tillgången på lera gjorde att Oxie redan från den yngre stenåldern var ett attraktivt område. Fynd av s.k. trattbägare har gjorts bl.a. vid Oxievång. De mest omtalade bronsåldershögarna i Oxie är Kungshögarna. De ligger utmed motorvägen mot Ystad vid avfarten till Oxie. Kungshögarna är för övrigt Malmö stads högsta fysiska punkt.
Det blev minsann många fina presenter av alla de slag till lilla Channell.
 
Efter god mat och dryck var det dags att öppna alla paketen. Det visade sig att vi hade tänkt på olika saker t. ex. halsband, armband, album, sked, nalle, servettring, doptavla mm.
Det är två generationer mellan mormors mor Svea Franzén och Channell. Farbror Stefan var den yngsta bland gästerna.
Foto: Kenth Jönsson