Knaprig, mjuk Dagobertmacka

Lat och slö som jag är, äter jag hellre en, än tre mackor. Den mackan kan göras så här:

Knaprig Dagobertmacka:


Ingredienser:
  • Två olika typer av skivat, mjukt bröd. Det ena kanske lite nyttigare än det andra.
  • Ett flak flatbröd.
  • Smör eller margarin, senap, tomatpuré, bacon-mjukost.
  • Ost och mesost.
  • En Petra-skiva utan text (en skiva vattenmelon).

Steg ett

Båda mjukbrödskivorna breds med smör/margarin.
På den ena läggs vattenmelonskivan, omgiven av baconost.
Flatbrödflaket förses med senap (inte riktigt lika mycket som på bilden )

Innan dubbelmackan slås samman

Flatbrödflaket läggs med senapen ned på den melonfria brödskivan.
En mesostskiva placeras på flatbrödet.
En ring av tomatpuré appliceras runt mesosten.

Skivorna hopslagna, MUMS!

Väl kamouflerad exotism, men gott, gottigott gott!
Och kanske en smula nästan nyttigt också?

 

Vad tycker du? Det är sällan jag hittar någon som vågar testa mina recept.
Flatbröd på mjukmacka är faktiskt en positiv upplevelse!

<