Jan-Olof Påvall <1116>


Presentation

Född 1954 på Centrallasarettet i Stocksund numera Danderyds sjukhus. Bott på Lidingö i 37 år och i Täby 7 år men är numera bosatt i ett radhus i Norra Jordbro (Haninge) söder om Stockholm. Jobbar sedan 1980 på Storstockholms Lokaltrafiks dataavdelning med att hålla ihop vårat datanätverket som sträcker sig från Norrtälje till Gnesta. 1999 outsourceade SL dataverksamheten till för att koncentrera sig på kärnverksamheten. Fyra år senare så bröt WM-data ut datorhotellet och kommunikationsavdelningen och bildade ett bolag med namn Nordic Computer Management som man tillsammans med danska DMdata är hälftenägare till. Det gick bara ett par år och då IBM blev majoritetsägare av DM-data så köpte WM-data tillbaka oss. År 2007 slukade Logica WM-data.
Köpte min första dator en februaridag 1979. Det var en ABC 80 som jag köpte på ELFA för 7961 kronor. Hösten 1981 uppgraderades den till en ABC 800C för vilket jag fick lägga 22375 kronor emellan. Samma år gick jag med i ABC-klubben och fick då mitt första medlemskort som hade samma utseende som ett kontokort.

Familj

Är sambo med Marie som arbetar på Huddinge sjukhus som undersköterska.
Mina tre barn heter Katarina, Krister och Anders. Katarina är 19 år och gått ut gymnasiet. Hon jobbar nu på Panduro och IOGT-NTO. Krister är 17 år och går i Industritekniska gymnasiet. Anders är 15 år och går i klass 9 i Jordbromalmsskolan.

Intressen

Jobbet, tyvärr! Kollektivtrafik dvs tåg, spårvagnar och buss. Museispårvägen i Malmköping där jag kör spårvagn på fritiden. Släktforskning.

Säljes

Här finns en lista på utrensade saker hemma som jag vill bli av med.

Länkar

WWW-servrar i Världen och i Sverige
Lista på andra WWW-servrar
Bild på mig själv (Varning på egen risk).
Bild på huset jag bor i.

Kontakt

joppen snabel-a abc.se
Jan-Olof Påvall
Krogtäppan 5
136 53 Haninge

Denna sida kan, utan förvarning komma att ändras.
Senast uppdaterad 2009-07-11