nybanner2.gif (6732 bytes)

Upp Kattbilder

 

                     

Våra katter

1997 fick vi vår första katt, Våfflan. En rödvit hankatt. Vi fick ha honom i mindre än ett år. Sommaren 1998 försvann han. 

Här är några kort på honom. Klicka för att förstora:

  catcomp.jpg (37866 bytes) bag.jpg (16452 bytes) vafung.jpg (35285 bytes)

 

Sedan hösten 1999 har vi en ny katt, Titza. Den här gången satsar vi på en honkatt. De lär ha mindre revir och på så sätt kan vi kanske få behålla henne. Eftersom vi bor på nedre botten är det svårt att ha innekatt. Visserligen skulle vi kunna hägna in balkongerna med hönsnät men jag tror inte att grannarna skulle gilla det. Vi släppte inte ut Titza förrän hon var ett halvår men hon vande sig snabbt och vill gå ut ofta och länge. Titza är en försvenskning av det ungerska ordet för Kisse, nämligen Cica. Cica uttalas med ett ljud som är svårt för svenskar att uttala så vi försvenskade det redan från början.

Här är en bild på Titza som liten: titza.jpg (58571 bytes) och en till:litentitza.jpg (32285 bytes) Tillsammans med sina syskon och mamma:

 trio.jpg (15962 bytes) syskon.jpg (35596 bytes) tmamma.jpg (31239 bytes)

Här är en söt bild när hon leker: lek.jpg (24176 bytes)

Här är vuxna Titza som kan klättra i träd och som lyckas se betydligt intelligentare ut än vad hon är:

tred.jpg (45349 bytes) stol.jpg (53038 bytes)

Efter ett missfall i oktober 2000 blev Titza mamma till fyra små söta ungar i slutet av april 2001. I början låg ungarna i lådan som de har till bo och sover eller äter. Efter c:a 1,5 vecka öppnade de ögonen och busar lite med varandra. Den kan knappt gå ännu utan kravlar sig mest fram. Den äldsta är också den som är störst och mest framåt. På kortet till vänster är de bara några dagar (jämför med linjalen). På kortet till höger är de lite äldre och kryper ihop i en hög för att värma varandra när mamma är borta:

  

Strax före tre veckors ålder började de lämna sin låda ibland. Inte långt i början men nu efter några dagar går de ett par meter, på darriga ben som halkar på golvet. Här är det försiktiga steg på ett "halt" golv:

I början var Titza orolig om man tog upp dem men nu accepterar hon det. Ungarna verkar också tycka att det är mysigt med människor. När de hör våra röster så kommer de fram. Vid fyra och en halv vecka är de väldigt busiga och slåss med varandra. Två av dem har börjat äta lite mat och går på lådan. De andra går också på lådan men eftersom de än så länge bara dricker mjölk är jag inte säker på att det blir något i lådan. På korten nedan är de mellan fyra och fem veckor.

  huset.jpg (68513 bytes) kattikne2.jpg (133902 bytes) kopian.jpg (54392 bytes) lillt.jpg (90847 bytes)  sova.jpg (65346 bytes) slags.jpg (96518 bytes) svartspr.jpg (37722 bytes)    

Det är fyra ungar, tre flickor - en helsvart, en kopia av sin mor och en vit/gråspräcklig - och en pojke - vit med gråsvart rygg och panna.

Klicka här för en sida med bildspel.

Snart är de sex veckor och det är full fart hemma. Alla går på lådan och alla äter mat. Den gråspräckliga föredrar att äta burkmat med mamma medan de andra håller sig till kattungetorrfodret. De hoppar, skuttar, klättrar och busar. Skuttigast av dem alla är "lill-Titza". Hon är inte lika söt som sin gråspräckliga syster men det kompenserar hon med dubbel charm.

Här är bilder på kattungarna fem till sex veckor:

alla.jpg (35034 bytes) rygg.jpg (57174 bytes) sova.gif (65702 bytes)

Vid åtta veckors ålder är de helvilda och gör allt för att få i sig lite av mammas mat. Fisk, kött allt går ned, t.o.m. kakor. De gör allt för att kunna smita ut på balkongen. Egentligen har de inte utvecklats så mycket på ett par veckor. De utvecklar de färdigheter de har men något nytt har egentligen inte tillkommit. 

Nu, efter tolv veckor, har alla ungarna flyttat hemifrån. De två första saknade vi men när det bara var två kvar längtade vi efter att bli av med dem. Här är några fler kort på ungarna, lite större. Musen fångade mamma Titza och bar in så att ungarna fick något levande att öva på, kattungen dödade den själv. Äckligt tyckte vi men har man en mus inomhus måste man ju låta någon ta hand om den. Även när man är stor vill man gärna sova ihop med syskonen, då kan man se ut som en siamesisk tvilling.

Lejonungar är också söta. De här föddes i Borås djurpark 1995.

lejon.jpg (38809 bytes) lejonu.jpg (55208 bytes)

Till slut Lina och Nelson, barnens morfars och farföräldrars katter: Lina Nelson

Kattbilder m.m. till din hemsida hittar du här:

 

Bravenet SiteRing KattomaniSidans
Webring

Denna sida tillhör:
Ilona Waldau
Previous Site List Sites Random Site Join Ring Next Site
SiteRing by Bravenet.com