vitiligo.gif (40271 bytes)

Upp

In English please

Den här sidan har jag framför allt gjort för dig som själv har Vitiligo eller Alopecia Areata och för dig som har släkt eller vänner med vitiligo/alopecia. Jag vill dela med mig av den kunskap och de erfarenheter som jag har och som jag hoppas kan vara till nytta för dig.

Vitiligo och AA har flera likheter, båda tillstånden (eller sjukdomarna?) tros bero på att immunförsvaret angriper de egna cellerna och det är inte ovanligt med sköldkörtelproblem.

 

Ta mig till vitiligoinformationen

Ta mig till alopeciinformationen

Besök också anslagstavlan där du kan utbyta tankar med andra eller dela med dig av dina erfarenheter av Vitiligo eller Alopecia.

anslags.gif (27189 bytes)

För den engelska versionen har jag fått den här utmärkelsen, som också innebär att sidan är länkad från undervisningslänksidan Study Web

StudyWeb


När jag för några år sedan även fick psoriasis och hade alla tre sjukdomarna på en gång - tyckte jag nog att det var lite för mycket. Det jag hade var en ovanligare form av psoriasis som inte bildar stora sjok vid leder - vilket är vanligast. Det jag fick kallas för droppformig psoriasis och yttrar sig som små prickar över hela kroppen. Tur i oturen eftersom det ser trevligare ut än vanlig psoriasis. Jag hade bara psoriasis i några månader. Det var en ovanligt stark stress som utlöste det och när allt lugnade ned sig försvann det. Har jag tur så kommer det aldrig tillbaks . . . peppar, peppar.

Besök också min personliga hemsida

linkban.gif (8798 bytes)

Om du vill länka, skicka gärna ett mail och tala om det

http://vitiligo.just.nu

http://vitiligo.just.nu