Backup med DVD-brännare




Jag har länge tagit mina backuper genom att bränna CD-skivor av dem, men problemet med CD-skivorna är ju att de normalt inte rymmer mer än runt 700MB. I och med inköpet av en digitalkamera under året, samt att jag med tiden samlat på mig många kul program, klipp och småbilder m.m. så får det helt enkelt inte längre rum på en CD-skiva, jag måste övergå till något annat sätt att ta mina backuper på.

Det är här som DVD-brännaren kommer in, med en sådan kan jag få in cirka 4,7GB data och det räcker alldeles utmärkt för mina behov. Priset på DVD-brännare har dessutom nästan halverats sedan i somras, idag får man faktiskt en 4x DVD-brännare, inklusive programvara som Nero m.m., för runt 1100-1400:-, och skivorna till dem är nu nere i 14-18:-/st.

Prestandan är inte heller så tokig, att ta backup på runt 4GB data inklusive verifiering av den skrivna informationen tar ganska exakt en halvtimme, helt acceptabelt tycker jag. Med att ta backup så menar jag f.ö. att jag helt enkelt lägger ned valda kataloger på DVD-skivan med hjälp av ett brännarprogram som t.ex. Nero. Behöver jag säga att jag är helnöjd med detta inköp?

Johan Persson <2397>