Nätverksutilities


HyperTrace



HyperTrace är ett bra program för att visa en trace av datapaketen från din dator till en annan, dvs att man kan se hur lång tid det tar mellan noderna från där man är till en viss site och därmed så får man reda på var den eventuella flaskhalsen finns, tracen uppdateras dessutom automatiskt. Programmet är gratis, litet och fungerar under de flesta versioner av Windows. Rekommenderas!

Programmets hemsida finns på www.analogx.com/contents/download/network/htrace.htm och det ser ut så här:





NetStat Live



NetStat Live är ett trevligt och litet program som visar statistik på din koppling till Internet, dvs hur mycket data som kommer in resp. går ut per tidsenhet. Programmet är gratis och fungerar under de flesta versioner av Windows.

Programmets hemsida finns på www.analogx.com/contents/download/network/nsl.htm och det ser ut så här:





PacketMon



PacketMon ger dig möjlighet att se exakt vilka paket som din dator tar emot från nätverket, undrar du vad som egentligen skickas till din dator så är detta helt klart programmet för dig. Den som är intresserad har även möjlighet till att titta på innehållet i paketen. Återigen ett litet men ypperligt program, det är även gratis och fungerar under Windows 2000/XP.

Programmets hemsida finns på www.analogx.com/contents/download/network/pmon.htm och det ser ut så här:





TCPView



TCPView visar vilka nätverkskopplingar din dator har för närvarande. Du kan även se vilken process som öppnat vad och t.o.m. stänga kopplingar. Även detta program är litet, gratis och fungerar under de flesta versioner av Windows.

Programmets hemsida finns på www.sysinternals.com/ntw2k/source/tcpview.shtml och det ser ut så här:






Johan Persson <2397>