Google Toolbar

Google är nog bekant för de flesta av oss som favoriten bland sökmaskiner på Internet. För några år sedan så var den favoriten Altavista, idag är det utan tvekan Google som gäller.

Det som kanske inte alla känner till är att man kan slippa surfa till Google's hemsida för att utföra sina sökningar, det räcker faktiskt med att man installerar ett tillägg som kallas Google Toolbar i sin web-browser. Det enda kravet är att man använder Microsoft Windows 95/98/ME/NT/2000/XP samt att web-browsern är Microsoft Internet Explorer version 5 eller senare. Google Toolbar finns på http://toolbar.google.com/

Notera att du vid installationen får välja mellan två olika versioner av Google Toolbar, jag föreslår där att du liksom jag själv väljer Install without Advanced features för att slippa att information sänds tillbaka till Google. Så här ser Google Toolbar ut i Microsoft Internet Explorer efter installationen:


Det enda man behöver göra nu för att utföra sökningar är att skriva in sina sökord i rutan och tryckta på Enter, därefter kommer resultatet snabbt.

Johan Persson <2397>