Tips till Windows XP - Brandvägg

Det finns en brandvägg inbyggd i Windows XP, det innebär att man inte behöver skaffa extra program- eller hårdvara för detta. Om man tar upp listan på sina nätverkskopplingar så kan det se ut så här:




Min koppling till Internet har jag valt att kalla Internet, notera att det i den beskrivande texten står att brandväggen är aktiverad (Firewalled), det ser man även på att ikonen har ett lås i sig. Klickar man sedan på Change settings of this connection så får man se inställningarna för uppkopplingen.




Under Advanced hittar vi inställningarna för brandväggen, för att aktivera den så kryssar man i rutan Protect my computer and network by limiting or preventing access to this computer from the Internet. Klickar man sedan på Settings... så får man möjlighet att göra mer detaljerade inställningar:




Under Services kan man välja att öppna upp för enskilda TCP/UDP portnummer.




Under Security Logging väljer man hur mycket man vill logga, jag valde att logga saker som stoppas av min brandvägg, dvs Log dropped packets.




Under ICMP väljer man hur mycket man vill tillåta av inkommande ICMP-data, dvs när folk på Internet ping-ar och liknande.
Johan Persson <2397>